Jämför studentplakat och studentskylt

Studentplakat har sedan så länge man kan minnas varit en viktig pusselbit för ett lyckat studentfirande.

Dessa studentplakat och studentskyltar har under alla tider varit ett sätt för släkt och vänner att få kontakt med studenten i fråga i den stora folkmassan som uppstår när studenterna samlas för att äntligen lämna gymnasietiden bakom sig.

Det är därför bra om man har en studentskylt som står ut från mängden – och som såklart är fin att titta på också!

Letar du efter ett sätt att jämföra studentplakat och studentskyltar så har du kommit helt rätt.

Sidan innehåller annonser och samarbetslänkar.

jämför studentplakat

Det är därför bra om man har en studentskylt som står ut från mängden – och som såklart är fin att titta på också!

Letar du efter ett sätt att jämföra studentplakat och studentskyltar så har du kommit helt rätt.

Sidan innehåller annonser och samarbetslänkar.

Den bästa butiken för att köpa studentplakat

Sveastudent

Studentplakat från 249 kr

Varför köpa studentplakat?

Studentplakat fyller flera funktioner och det finns därmed ett par olika anledningar till varför du bör köpa studentplakat.

Det är först och främst ett par sätt att få kontakt med studenten i den stora folkmassan bildas vid utspringet.

En annan anledning att köpa studentskylt är att det såklart är något fint att titta på. Dessutom ger det studenten något konkret att ha med sig inför framtiden.

Sist men inte minst kan studentplakat och studentskyltar vara kul att ha på den kommande studentfesten med släkt och vänner.

Där brukar studentplakatet visas upp och det adderar helt klart något extra till firandet.

Jämför studentplakat

Det är väldigt viktigt att du jämför studentplakat innan du genomför ditt köp av studentskylt.

En stor anledning till detta är att du kan spara mycket pengar genom att kolla igenom de tillgängliga alternativen.

Det blir dessutom lättare att hitta billiga studentplakat som passar det du söker och de preferenser du har när det gäller t.ex. utseendet på studentskylten.

Vi på Studentio arbetar hårt för att kunna erbjuda en så bra (och opartisk) jämförelse av studentplakat och leverantörer av billiga studentskyltar som möjligt.

Målsättningen är att ge dig all den information som behövs för att kunna ta ett bra beslut innan du genomför köpet.

Vad behöver man tänka på?

Det finns ett par olika saker du bör tänka på när du jämför studentplakat och sedan ska beställa skylten.

Vi kan börja med att säga att det finns inget bästa studentplakat eller som passar alla – vilken man föredrar och bör välja beror kort sagt på personliga preferenser och hur man vill att studentskylten ska se ut.

En väldigt viktig sak du bör tänka på är att välja ut ett bra foto som kan passa på skylten. I de flesta fall fungerar egentligen vilket foto som helst.

Bilderna på studentplakat är vanligtvis från studentens barndom, och många av dessa bilder är antingen pinsamma eller söta. En anledning till detta kan vara att få studentens uppmärksamhet och att få personen i fråga att bli glad.

Du behöver även ta hänsyn till om fotot är digitalt eller ett fysiskt pappersfoto. De flesta leverantörer accepterar nämligen endast digitala bilder. Vill du använda ett pappersfoto behöver du därmed scanna in fotot digitalt eller välja en leverantör som tar emot pappersfoton.

Och som alltid är det viktigt att du jämför studentskylt och de olika leverantörerna innan du genomför själva köpet – så att du kan få bästa möjliga pris.

Vilken mall och dekoration?

Du behöver även bestämma vilken mall och dekoration du ska använda för att designa studentplakat. 

Utbudet av mallar kan skilja sig drastiskt mellan olika leverantörer – vissa erbjuder endast klassiska mallar, medan andra har ett lite bredare utbud för en större målgrupp.

Hos vissa leverantörer finns det även möjlighet att lägga in snygga och passande dekaler på skylten. Några av de mest populära alternativen är i dagsläget champagneglas, champagneflaskor, studentmössor, ballonger, konfetti, blommor, och den svenska flaggan.

Det är numera relativt vanligt att studentplakat innehåller några av dessa (eller andra typer av) dekaler för att stå ut från mängden och få en lite rolig studentskylt.

Hur mycket man ska dekorera studentskylten med olika dekaler och andra typer av designval är såklart upp till en själv att bestämma och det finns inget rätt eller fel. Designa studentplakat på det sätt som faller dig i smaken helt enkelt.

Många väljer att hålla studentskyltens design enkel och har endast med det mest nödvändiga, medan andra väljer att använda designa studentplakat med massvis av dekorationer och roliga designval för att sticka ut från den stora mängden av plakat som förkommer vid studenternas utspring.

Vad bör finnas med på skylten?

Det finns ett par grundläggande saker en studentskylt bör innehålla för att vara ”komplett” – utöver bilden och skyltens mall och dekoration.

Såklart finns det inget rätt eller fel när det gäller utseendet på en studentskylt, men om man vill att den ska följa normen och ha med det vanliga så bör man följa punkterna nedan.

De tre punkterna nedanför är alltså de vanligast förekommande på studentplakat. I slutändan är det du som bestämmer hur skylten ska se ut, och detta är enbart våra rekommendationer.

1. Studentens namn
Skylten bör innehålla studentens namn.

2. Studentens klass
Skylten bör även innehålla vilken klass personen gick i.

3. År/datum för studenten
Skylten bör dessutom ha med aktuella året (eller det specifika datumet) då personen tar studenten.

Tänk på pris och kvalitet

Vilken prisklass ditt studentplakat är i kan avgöra en hel del – för som med mycket annat så får du vad du betalar för.

Det du måste avgöra är helt enkelt hur mycket du kan tänka dig att betala för en bra studentskylt, för den ska trots allt endast användas under ett eller ett fåtal tillfällen.

I de flesta fall kan det faktiskt vara värt att betala en liten slant extra för att vara säker på att man får en studentskylt av hög kvalitet. Du vill t.ex. inte stå där med ett billigt studentplakat av dålig kvalitet som inte tål regn.

Nu har du förhoppningsvis lite mer koll på vad du bör fundera kring när det gäller studentplakat.

Vår rekommendation är att du nu jämför studentplakat i lugn och ro och inte stressar fram ett köpbeslut. Det är ju viktigt att hitta ett bra upplägg och en kvalitativ leverantör så att man blir nöjd.

Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

Hitta och jämför studentplakat i olika städer

Letar du efter studentplakat i en specifik stad kan du kolla in listorna här nedanför.

Tips för ett lyckat studentfirande

Det är många saker att tänka på kring studentfirandet.

Vi har därför även en jämförelse av studentmössa, studentpresenter, och studentkort för att underlätta för dig.

Studentmössa

Ett måste för en lyckad student

Studentpresent

Ge bort en fin present

Studentkort

Fina studentkort som passar alla